El Bulli – Cocking in Progress

Victor Schultz 15:48 12 Oct 2011

 

För gourmanden som älskar att se Edward Blom slafssteka feta saker och Anthony Bourdain plågas av hjärtflimmer efter två kilo foie gras på ett bräde blir denna matskildring förmodligen något av en besvikelse. Ferran Adriá, mannen bakom gastronomfenomenet och restaurangen ”El Bulli” är nämligen perfektionist, minimalist och konsekvent idealist.
Hans okonventionella och något kemiska syn på matlagning har rönt enorma framgångar världen över. Genialitet betyder dock inte action per se och det är de små gesternas dramatik som råder i Ferrans borg ett par mil norr om Barcelona. Huvudpersonen sitter mest ensam vid ett bord och terroriserar sina nervösa adepter med evighetslånga tystnader följda av onda ögon och kortfattade anklagelser om inkompetens.
Efter närmare två timmar kan man följaktligen dra slutsatsen att ett enträget samt långsamt metodiskt arbete tycks vara den huvudsakliga grunden till gourmetelitens kollektiva tjurrusning till restaurangen, sedan är det inte så mycket mer med det. För den redan intresserade är dock El Bulli – Cooking in Progress ett utmärkt sätt att berika sig. VS

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner